Skip to content

Bianca Nae, instrumentul de propagandă al Antenei 3

Screenshot 2015-05-12 23.08.51BiancaNaeScris

Nici nu cred că merită sa fac prea multe comentarii cu privire la acest subiect. Tot ce spune d-na Bianca Nae este o minciună și e regretabil că un jurnalist acceptă să fie o rotiță disciplinată într-un asurzitor mecanism de propagandă. O face doar ca să-și îndeplinească sarcinile trasate de partid? Singurul cuvânt corect scris de ea, apelativul de individ, mă poate identifica ca persoană de sex masculin, deși nu este, în contextul descrierii sale, decât o altă referință insultătoare, emisă de o jurnalistă care nici măcar numele nu este în stare să mi-l scrie corect. Probabil că o face cu intenția de a mă separa până și de identitatea ca Nicholas Jordan. Reaua ei intenție față de mine reiese din fiecare cuvânt rostit – o denigrare fiecare – în ediţia de duminică, 13 ianuarie 2014, a emisiunii „Secvenţial”, moderată de Adrian Ursu:

„În 2002, într-o singură zi, primarul Traian Băsescu retrocedează unui individ (nu eram dl. încă) pe nume Jordan Nicolas nu mai puţin 66 de imobile in Bucureşti. Imobile de o valoare considerabilă. Multe dintre acestea sunt vile locuite de chiriaşi. Oamenii au constatat ca unele imobile nu puteau fi retrocedate întrucât vechiul proprietar le donase Camerei de Comerţ pentru a fi ridicat azil într-unul dintre aceste imobile. Imediat oamenii au mirosit o escrocherie imobiliară. (…) Dosarul a ajuns la Parchetul General. Domnul Băsescu a fost scos de sub urmărire penală, ca e imunitate iar dosarul s-a disjuns, s-a plimbat la judecatorii (…) şi nici până astăzi nu s-a ajuns la rezoluţie’, a afirmat Bianca Nae, şefa Departamentului de Investigaţii Antena 3.”

Suntem în 2015. Traian Băsescu nu mai este președinte de anul trecut. Nu mai are imunitate, prin urmare va avea ocazia să răspundă acuzelor d-nei Nae, o jurnalistă de propagandă a Antenei 3, care crede că-și confirmă și susține veridicitatea informațiilor sale prin afirmația repetată: „ele îmi provin direct de la Parchet.” Cum e posibil atunci că singura cifră clară în narativul său să fie doar 66, de la așa-zisele „66 de imobile”. O cifră scoasă din aer. Restul sunt descrieri voit neclare, care nu fac altceva decât să înșele telespectatorii.

Valoare „considerabilă.” Cât adică?

„Multe sunt „vile.” – Care și câte? Vă spun eu. Niciuna! Vilele sunt doar în fotografiile rușinoase publicate de presa de partid (ca, de pildă, fotografia restaurantului „Noblesse” de pe strada Paris, prezentată și în acest blog) cu scopul de a propaga ideea că mi-au fost retrocedate niște vile luxoase din centrul Bucureștiului.

Unele imobile nu puteau fi retrocedate” –  Care sunt ele?

„Vechiul proprietar le donase Camerei de Comerţ pentru a fi ridicat un azil într-unul dintre aceste imobile.” Încă o dată, care sunt ele, imobilele donate? Câte din imobilele retrocedate mie fuseseră inițial pe lista de donație (care, repet a mia oară, nu s-a îndeplinit).

Și, pe deasupra, din ce categorie face parte atunci clădirea de la Șerban Vodă 126, din același Sector 4, care a fost practic donată familiei politicianului Vulturu de către reprezentanții partidului pe care Antena 3 îl slujește? (vezi articolul „Familia Vulturu” prezent, de asemenea, pe acest blog.)

Nu aștept nici un răspuns de la d-na Bianca Nae, pentru că ea este genul de jurnalistă capabilă să răspundă doar la întrebările pe care și le adresează singură. Bineînțeles, și atunci răspunde tot cu minciuni! Totuși, această doamnă ar trebui să apeleze, dacă nu la propria conștiință, la deontologia profesională, și să se gândească că sunt mulți oameni deștepți în țara asta, mult mai mulți decât telespectatorii Antenei 3, oameni pe care nu-i mai poți lega de scaune ca să participe la ultima ta ședință de propaganda de partid, oameni care s-au dezlegat de trecut  și care nu se mai lasă manipulați de nimeni. E rușinos, domna Bianca Nae!

 

Published inArticole publicate

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *