Skip to content

Retrocedare fantomă

basescu-case-retrocedate

 Un fals ordinar

http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/intr-o-singura-zi-basescu-a-retrocedat-catre-un-proprietar-inventat-66-de-case-nationalizate.html   sau  Fotografii din ziare ilustrând cum arată una din cele 66 de case/vile retrocedate mie de fostul primar Băsescu

     Restaurantul Noblesse din strada Paris 47, poate fi găsit pe propriul său site: http://www.noblesse.ro/. Accesându-l, veți găsi un scurt istoric (prezentat și în josul acestei pagini), un meniu cu cele mai felurite preparate culinare, toate create de tânărul bucătar șef Orlando Zaharia, cît și o galerie de fotografii atestând somptuozitatea sa arhitecturală, atât din exterior, cât și în interior. Clădirea neo-brâncovenească (unde pe lângă masivul preț de cumpărare al vilei, doar restaurarea în sine a costat aproape $2 milioane), a fost deschisă publicului în anul 2003 și a devenit repede un centru de întâlnire al protipendadei. Cu siguranță, restaurantul Noblesse nu este un secret pentru nimeni și nici locația sa nu este în vreun fel ascunsă.

     Este greu de înțeles atunci, cum, 10 ani mai târziu, în ziua de 8 iulie 2013, publicația ExclusivNews (Redactor Șef: Sebastian Popescu, Editor Coordonator de Știri: Marius Lumen; Corespondent Teleorman: Paul Narian; Fotoreporteri: Răduinea Lucian Gabriel, Cristian Perșinaru, Dan Truția și Ilinca Petre) publică articolul de mai jos, incluzând montajul foto prezentat aici peste titlu (câți din cei 4 fotoreporteri au muncit pe brânci la el oare?), în care fotografia președintelui la acea vreme, Traian Băsescu, este juxtapusă parțial peste splendida vilă de pe strada Paris. Articolul implică că și restaurantul Noblesse se află printre cele 66 de case retrocedate, deși fotografia de mai jos e descărcată direct din Galeria Foto a site-ului său. Screenshot 2015-05-06 20.51.30

 „Băsescu a retrocedat 66 de case într-o zi unui singur proprietar fictiv”

„În 2003, pe când era primar al capitalei, Băsescu a dat o mega lovitură. Într-o singură zi a retrocedat din pix, 66 de case naționalizate, unui proprietar american, care chipurile ar fi moștenit asele (sic) de la tatăl său. Traian Băsescu a retrocedat cele 66 de case aflate în centru vechi al Capitalei, fără ca cetățeanul american să dovedească că el este urmașul senatorului român care construise casele în anii 70 și le donase mai apoi statului român. Nicholas Jordan, un român care a obţinut cetăţenie americană, a pretins că este fiul lui Iordache Minciulescu, un fost senator din perioada interbelică care ar fi deţinut toate casele donate ulterior statului român, potrivit Antena 3.

Pe strada Şerban Vodă din Capitală se află mai multe case vechi, construite de către un fost politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu. Chiriaşii spun că locuiesc de zeci de ani în aceste case și că le-au primit în chirie după ce Minciulescu le-ar fi donat statului român. Aceștia au stat liniștiți până în 2003, când la uşa lor a venit Nicholas Jordan, care pretindea că e Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care a deţinut casele. Chiriașii se luptă acum în justiție ca să își poată salva casele și să nu rămână sub cerul liber. Aceștia au făcut numeroase plângere (sic) la poliție și parchet, chiar și pe numele lui Traian Băsescu. Numai că parchetul a dat neînceperea urmăririi penale, pe motiv că fiind preşedinte beneficiază de imunitate. Cele 66 de case retrocedate într-o singură zi de Băsescu, reprezintă una dintre multele ”minuni” înfăptuite de președintele ilegitim aflat încă în funcție. Pentru o asemenea „minune”, Băsescu ar trebui declarat sfânt, dar după gratii, la mititica.”

Să recapitulăm. Prin anii 1970, în plin regim Ceaușescu, senatorul liberal Iordache Minciulescu, unul din marii exploatatori înfierați mai târziu de comuniști, dar mort și îngropat la cimitir din mai 1940, decide să clădească 66 de case în centrul vechi al capitalei. Nu pentru sine însuși, ci doar ca să le doneze mai apoi în totalitate statului român. Nicholas Jordan, un român născut în 1946, pretinde că este fiul senatorului care murise deja în 1940 și păcălește astfel statul român, potrivit Antena 3. Pe strada Şerban Vodă din Capitală, scrie exclusivNews.ro, se află mai multe case vechi, construite de către un fost politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu. Una din aceste case vechi este prezentată mai sus de exclusivNews.ro în premieră mondială.

O a doua casă veche, Șerban Vodă 111, la fel de istorică ca și prima, ați văzut-o deja, chiar la începutul blogului, deasupra cuvântului Welcome, și poate să vă fi speriat, cum m-a speriat și pe mine, atunci cînd am văzut-o prima oară după 31 de ani. Pentru mine, desigur, ea avea o valoare sentimentală, fiind prima clădire pe care primăria capitalei mi-a retrocedat-o din averea părintească, e adevărat, într-o singură zi din Decembrie 2002. Nici nu se putea altfel. Fiind vorba de o singură clădire, era și de așteptat ca ea să fie retrocedată într-o singură zi. În următoarele două luni mi s-au mai retrocedat patru corpuri de casă, cu diverse apartamente deja vândute chiriașilor, primind în ordine 9 apartamente, 6 apartamente, 7 apartamente, ultima având, cum am mai spus la început, un singur apartament.

Clădirea din Șerban Vodă 111 a reprezentat standardul general în care primăria mi-a predat cu proces verbal tot ce a mai rămas din casele bunicului după 50 de ani de gospodărire comunistă. Fotografia acesteia și cum arată astăzi, ar fi trebuit să fie juxtapusă peste poza primarului. De fapt, s-ar fi putut folosi și fotografia primarului Lis, cel care a semnat prima retrocedare, pentru Șerban Vodă 81-83, casa în care m-am născut, deși acolo a fost vorba de o hotărâre inițiată în tribunal, în anul 2000, și, când am ajuns în România, am descoperit că majoritatea apartamentelor fusese deja vândută de către stat locatarilor.

Clădirea din poza prezentată cu surle și fanfare de exclusivNews, nici măcar nu este pe Calea Șerban Vodă, ci în cu totul alt cartier, în zona nordică a orașului. Dacă MehedințiBlogonline, BunăDimiNeațaIași și BunăZiuaIași par cele mai dispuse site-uri să inventeze povești năstrușnice despre mine (interesant totuși că nocturnii de la NoapteBunăIași nu s-au amestecat o singură dată), iată că exclusivNews în frunte cu corespondentul lor din Teleorman îi depășește pe toți ceilalți și își prezintă decepția cu mult mai mult panaș și elan (Glumesc și eu, dl. Narian, deși nu prea îmi arde de glumă – bănuiesc însă, că, din toată redacția, singurul aflat pe teren în ziua aceea erai dumneata.)

Screenshot 2015-04-27 22.04.59

Published inPresă

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *