Skip to content

Minciulescu vs Minculescu

   În Actul de Naționalizare tipărit ca urmare a decretului nr. 92 din 1950, Iordan și Elena Minciulescu, tatăl, și, respectiv, bunica mea, nu apar în poziții consecutive, așa cum mă așteptam chiar eu atunci când i-am căutat pe listă prima dată. O greșeală de culegere a transformat-o pe bunica din Minciulescu în Minculescu. Pentru că Ovidiu Zară este obligat să repete cuvânt cu cuvânt scenariul scris și orchestrat de sus, el insistă că Elena Minculescu și Elena Minciulescu sunt două persoane diferite, uitând că aceleași text fusese recitat deja, cu fidelitatea unui papagal, și de Marinela Aksan în interviuri atât la RTV, cât și Antena 3 („Jordan s-a folosit de potrivirea de nume cu bunica sa Elena Minciulescu, dar Elena Minculescu este altcineva și a murit fără moștenitori.”)  Sigur că a murit fără moștenitori, pentru că o Elena Minculescu nu a existat pe Șerban Vodă. Am lămurit demult în scris această aberație (prin lege, Comisia de retrocedare verifică actele de proprietate ale ficărei clădiri și evident toate erau pe numele Elena Minciulescu). Ovidiu Zară preferă prostește să relanseze acest zvon, așa cum se poate observa în clipul din „faimoasa” emisiune România la Raport.

   Ajunge cu minciunile! Toți greșeșim, d-le Zară, poate nu atât de frecvent și, mai ales, intenționat cum o faci d-ta, dar mai greșim, e omenește. Frecvența nemaiîntâlnită a neadevărurilor te trădează însă. Transcrierile mele din clipuri produc pagini în care fiecare afirmație făcută este total fantezistă. Nu sunt simple greșeli, ci calomnii în serie, multe, cu aspect penal. Comentariul înserat pe site-ul totb.ro din 29 septembrie 2014 vorbește de la sine (Și un sfat nesolicitat, dar util pentru viitor: orice fotografie care vă prezintă în poziție de gânditor va trebui urgent înlăturată)!!!

http://totb.ro/nicholas-jordan-una-dintre-figurile-controversate-ale-nationalizarii-retrocedarile-sunt-un-esec/

   Întrebările puse mai jos de Ovidiu Zară, și repetate cu încăpățânare de el în presă și la televiziune, i-au fost răspunse pe loc chiar atunci, în totb.ro. La întrebarea a treia, îmi pocește numele tatălui, repetând greșelile nenumărator altor conțopiști care au pocit numele meu și altor membrii de familie, greșeli pe care acest individ le folosește ca și cum ar fi vorba de o crimă comisă de mine. Imediat, urmează un alt șir de afirmații fantasmagorice, cum ar fi dobândirea de către tatăl meu a numelui de Minciulescu, obținută în realitate printr-un act al Consiliului de Miniștri dn 1931, un act (pot să afirm cu mâna pe inimă) cu valoare istorică, semnat de Nicolae Iorga, Generalul Amza și întreg Consiliul de Miniștri. Nu știam însă că un cont de Facebook obligă titularul să răspundă oricărui persoane care încearcă să-l contacteze. Biancăi Nae, da, i-am răspuns cu întârziere, pentru că nu eram familiarizat cu platforma Facebook. Despre Ovidiu Zară nu rețin nimic. Este foarte posibil că mi-a ajuns să-i văd poza și l-am blocat.

MINICULESCU

Published inArticole publicatePresă

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *