Skip to content

Ovidiu Zară este un idiot

Cum și-o caută cu lumânarea cei ce se fălesc și trăiesc cu impresia că fiecare polițist român îi idolatrizează

Încerc de câteva luni să înțeleg cine este și ce vrea acest domn Ovidiu Zară. Habar nu aveam că unul din scopurile sale în viață, în afară de a-i arăta odată pentru totdeauna lui Traian Băsescu cine va avea ultimul cuvânt dintre ei doi, este acela de a demonstra lumii întregi că eu nu sunt Nicolae Minciulescu.

Pass 2

Pass 1

Pass 3

 

Chiar el mi-a spus într-o convorbire telefonică că și-a petrecut (observați nici nu spune că și-a pierdut) doi ani din viață „în această investigație,” un fapt care îi afectase profund până și relațile de familie. Mi s-a făcut aproape milă de el. Mi-a citit și cartea, mi-a mărturisit, „dar nu mi-a plăcut.” A sărit imediat la alt subiect. În discuțiile cu el, oricine renunță repede la dialog și îl lasă să vorbească singur. A menționat ceva despre „presupusul d-vstră tată” și-acea aproape milă de-o singură clipă a mea a rămas departe în zare. Și-acolo a împietrit de-atunci. Idiot este un nume de alint aproape.

În ultimile săptămâni, mi-a devenit din ce în ce mai clar scopul celor care-l manevrează din spate pe Ovidiu Zară ca pe o marionetă (și nici nu le e prea greu, să recunoaștem). Oricât s-ar agita ei împreună totuși, efortul rămâne mult prea mare, când tot ce îți rămâne în urmă este doar o anemică perdea de fum. Toate organele de stat, Poliție, Procuratură, Parchet, Primărie și Prefectură îmi cunosc identitatea. Mi-au cunoscut-o întotdeauna, din ziua când am plecat din țară și apoi mai departe. Toate aceste insituții sunt la fel de sigure și acum cine sunt. Au ales să nu împărtășească ce știu altora, că doar acesta este privilegiul lor, de-aia sunt autorități.

Ovidiu Zară este folosit ca să-mi distragă atenția, să nu am vreme de gândire și să deslușesc de ce de ani și ani de zile nu se mai termină cu această mizerie. Am crezut că, după alegerile prezidențiale, lucrurile se vor soluționa într-un fel sau altul. Atacurile contra mea s-au întețit parcă și mai mult, deși PSD-ul a pierdut, ori, poate tocmai de aceea. Nici nu mai știu ce să-mi mai închipui.

Cea mai simplă explicație ar fi că totul se datorează imunității și apoi lipsei de imunitate a lui Traian Băsescu. Este foarte posibil ca aceasta să fie și unica explicație în final. M-am gândit, ca orice paranoic după ani și ani de Crețulescu, Zară, Gâdea, Bianca Nae și compania, că am dat din greșeală peste ceva care nu am cum să înțeleg, vreo cârtiță din poveștile de spionaj, care trebuie protejată cu orice preț. Dar, dacă era așa, din cei discutați recent în paginile blogului, nu prea dăm peste mulți candidați: familia politicianului de cartier Vulturu este ocupată cu jocul de golf și de extinderea spre Șerban Vodă 124, familia Ene Nicolae de la Șerban-Vodă 76-78 are deja destule probleme pe cap cu Barul rău famat Amira’h, fostul comisar șef Dan Călin, ori Călin Dan, a ieșit de 5 ani la pensie (și văd că lui nu îi reproșează Zară niciodată că numele din pașaport nu îi corespunde de loc cu numele afișat la conferințele de presă.) Ar rămâne Primul Ministru, Victor Viorel Ponta, dar hai să fim serioși, nici măcar eu nu îmi închipui asta.

Așa că, fără a-mi exagera importanța, e greu de înțeles de ce am devenit o țintă de care se ocupă atâtea persoane și de-atâția ani, precedând cu mult emiterea certificatelor de retrocedare semnate de Traian Băsescu. Prima clădire a fost câștigată în anul 2000 la tribunal prin hotărâre definitivă, iar primul certificat de retrocedare de la Primărie mi-a fost semnat de primarul Viorel Lis. Exact pentru că nu sunt un om important, vastitatea mijloacelor folosite, risipa de timp pierdută în anchete repetate (și ilegale) ale unor rezultate deja cunoscute, persistența atacurilor, insistența nemaipomenită de a-mi atârna ceva de gât, ceva, orice, numai să rămână acolo: lipsă de calitate de moștenitor (deși tribunalul, cum am am spus, îmi recunoscuse calitatea), schimbarea numelui (o crimă, se pare), sunt African-American (îl las pe Victor Ciutacu să i-o spună el rânjind lui Barack Obama), sunt mort (și mi s-au ținut parastase), carnet de conducere din California unde pretind că am ochi albaștri (de ce aș face-o?), folosesc Jordan ca nume încă din 1975. Oricine se uită la certificatul de naștere al fiului meu vede că Jordan e trecut acolo ca middle name, nu ca nume de familie. Ca alți români de peste ocean, când birocrații îți cer automatic, fără măcar să se uite la tine, să le dai și middle name pe lângă nume și pronume, dacă nu ai middle name, după o vreme pui numele tatălui la mijloc, ca să se termine cu explicațiile (Ce fel de accent e acesta? De unde? Habar nu aveam că tocmai acolo este). Singurul care nu pricepe ce am făcut și de ce am făcut-o trebuie să fie un… eh, ce să mai vorbim.

PS. Din câte știu, Ovidiu Zară este consilier local al Sectorului 4, București, ales pe listele partidului lui Voiculescu. După ce a fost redactor șef adjunct la Curentul, (o publicație foarte critică la adresa acestui partid) a devenit și el o rotiță a administrației pe care o înjura înainte la orice pas. Dacă se simte lipsit de critici cumva, voi încerca să reproduc stilul cu care m-a abordat el, prima dată cînd ne-am întîlnit, dacă se poate spune așa, pe site-ul TOTB.ro, unde a năvălit cu un comentariu agitat exact o oră și 48 de minute (ce repede a aflat) de la apariția primului (și de fapt singurului) drept la replică acordat mie dintre zecile de site-uri care preluaseră materialele Antenei 3 și României TV, http://totb.ro/nicholas-jordan-una-dintre-figurile-controversate-ale-nationalizarii-retrocedarile-sunt-un-esec/  (Merită să citiți comentariile de la sfârșitul articolului, și mai ales, răspunsurile mele – nu veți fi dezamăgiți.)

Domnule Zară, nu știu dacă este tocmai legal și moral ca dvs din postura de consilier să o faceți pe jurnalistul de investigații și să vă folosiți de funcția pe care o dețineți pentru a avea acces la niște informații care, nu numai că nu sunt la îndemâna oricui, dar nici măcar nu le puteți înțelege la un nivel elementar și asta se vede de la o poștă. Mai mult decât atât, este legal să faceți publice astfel de detalii, mai ales la televizor, fluturând în fața camerelor o speță care se mai află pe masa judecătorilor?! Nu cumva dvs, domnule Zară, produceți un abuz? Eu nu sunt în postura să vă judec, însă instituțiile statului sigur o vor face!

Am scris doar șapte rânduri (am scris de fapt mai multe, dar le-am șters) și am renunțat. Este extrem de greu de menținut stilul Zară. „Inimitabil” n-ajunge să-l descrie. Îl voi lăsa în plata Domnului pe veci. „OOpppsss! De la domnul Nicholas Jordan vorbire: ‘Nu există dubiu asupra identității mele.’ Pozitia domnului Jordan ridica si mai multe semne de intrebare. Astfel: 1) De ce nu prezinta actul de naturalizare (obținerea cetățeniei) din 1985 obtinut in SUA? 2) Daca schimbarea de nume a avut loc in anul 1985, de ce a mai fost nevoie sa ceara in anul 1990 (luna mai) eliberarea unui pasaport romanesc cu numele de Nicolae Minciulescu, desi domnia sa nu mai purta acest nume ? 3) Cum explica faptul ca pe certificatul de nastere in dreptul tatalui exista numele “Minciulescu Iordan” si nu SOIMU – MINICULESCU IORDAN (asa cum scrie pe certificatuld e deces!!!), tinand cont de faptul ca presupusul tata al domniei sale s-a nascut cu numele SOIMU IORDAN, numele de familie Minciulescu fiind dobandit urmare a actiunii de adoptie facuta de vaduva lui IORDACHE MINCIULESCU, Elena? Si mai sunt o groaza de intrebari la care presupusul mostenitor ar trebui sa raspunda. Cu certitudine ca va raspunde in fata autoritatilor romane!”

Hey, can’t beat that!

Published inArticole publicate

4 Comments

  1. Nicolae Nicolae

    Autorul articolului incearca sa ne convinga ca aversiunea sa fata de domnul Zara este principiala, dar nu este. In momentul in care transferi discutia din planul ideilor in cel al problemelor de familie, pierzi credibilitatea, lucru pe care autorul l-a realizat.

  2. Ion Romanul Ion Romanul

    Un om care deniugreaza prin minciuni armata tarii cautand sa manipuleze si sa desinformeze poporul,facand jocul altor puteri straine interesate in destabilizarea si distrugerea apararii si sigurantei rominiei,acela ori este inconstient,ori este ,un dusman al tarii respective.Oare stie domnul O Z ca daca ar fi tras numai 10 soldati,cu pistoale mitralera ce le aveau in dotare in 1989,recte PM AKM pe foc automat cate un incarcator fiecare cati morti ar fi rezultat,este usor sa trancanesti baliverne creind aversiuni si disensiuni intre popor si armata,asemenea elemente dusmanoase trebuie la modul cel mai serios chestionate si vazut cu claritate in ce scop fac aceste acte samavolnice,ai cui agenti sunt cat si legaturile ce le au,stie acest O Z ca armata a fost tot timpul alaturi de aceasta natiune,vezi 1968,actiunile rusilor in Ceoslovacia,apoi actvitatile militarilor si ofiterilor in economia nationasla,actiunile de salvare la inundatiile de la trg Mures,Deva Brad,apoi cele din 1975 din sud estul rominiei,orasele Urziceni cu localitatile aferente ,localitatile din sudul tarii pina la Dunare etc,cati ani aveai tu atunci O Z si unde ati faceai veacul,trebuie sa fim ratoinali,si sa raspundem atunci cand condamnam armata unui neam.

    • Vă mulțumesc pentru comentariul asupra lui Ovidiu Zară. Nu sunt la curent cu ce a mai scris el. Pe 29 mai 2017, ÎCCJ mi-a afirmat identitatea și a dovedit ce mincinos pervers este acest individ. Dacă nu se mai limitează la atacuri personale, și acum atacă instituții istorice Române, atunci iubitorii de țară ar trebui să intensifice lupta de demascare a aacestui personaj, care nici măcar de prima mână nu este, ci un slujitor. Că evident este în slujba unor interese potrivnice, foarte posibil instigate din afara țării, o țară căruia numai o armată ca cea existentă îi poate asigura independența-asta o poate vedea oricine. Haideți să-i identificăm stăpânii. Poate știți mai mult ca mine și aș aprecia informația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *