Skip to content

Poze alb/negru, 2

My journey in 12 pictures:

from teenage hippie (in Romania)

to Kona, Lahaina and Honolulu, Hawaii

to African-American (in Romania)

Polynesian Cultural Ctr

Nick_Barba alba

Nick 4

Nick 5

Card NAACP 1

Africanized

   Cum se poate vedea, sunt membru cu drepturi depline ale organizației NAACP, o organizație care nu primește chiar pe oricine în rândurile sale și în care, îi pot explica cu amănunte d-lui Victor Ciutacu, el nu va fi admis niciodată. Prietenii mei din NAACP, prieteni care există de ani și ani, precedând cu mult aderarea mea la această organizație, și-au luat sarcina să informeze organizațiile anti-discriminare din România. Aici în America, denigrarea unui om, negarea dreptului său de moștenire pe baza culorii pielii, „Este Negru Nicholas Jordan, d-le Ponta,” sunt analizate și discutate în continuare. La fel este notat și felul sarcastic în care bunicul meu, fost vice-președinte al Senatului (din conveniență și numai în ultimii doi ani, recunoscut și respectat în România ca un mare filantrop) este descris la încheierea paragrafului de același moderator fără rușine: „African-American, drept nepotul lui Iordache Minciulescu. Iertaţi-mă, dacă Iordache este mincinos, că era vreun Negru, că pe vremea aceea nu era cu African-American, atunci poate şi nepotul său putea să fie…” (Ce să înțeleg d-le Ciutacu? Că bunicul meu era și Negru și mincinos, iar senator nici vorbă, doar un Iordache?). Deși nu a fost un mare industriaș, așa cum îl descrie la nesfârșit România TV, bunicul meu, vă pot garanta, avea, să zicem… multe cunoștiințe. Priviți poza de mai jos:

bunicaElena:bunic

   D-le Ciutacu, puteți cumva identifica pe domnul cu papion negru care dansează între bunicul și bunica mea? Ar trebui. „Doar suntem ziariști amândoi,” ați anunțat-o sus și tare pe Andreea Crețulescu în ziua de 23 Aprilie 2015, exact când urmam să intru și eu în emisie. Dacă chiar nu știți cine e, întrebați-o pe Andreea sau pe producătorul emisiunii, Vali Pârvu, un alt intelectual desăvârșit, ori, și mai bine, pe directoarea de program, Roxana Niculescu, cea care a descris „intervenția telefonică a d-lui Jordan” la audierea sa de către CNA pentru abaterile postului România TV. Roxana Niculescu nu a mințit. Publicul telespectator, anunțat că eu „particip la discuție pe Skype,” a fost mințit. Eu priveam în jos la un iPad mini, încercând să sincronizez buzele fără audio care se mișcau fără sens pe masă, zgâindu-mă dezorientat la ecranul albastru pe care mi-l lăsase în față Vali Pîrvu din clipa în care emisiunea începuse („dificultăți tehnice,” mi-a zis). Iar sunetul îmi venea prin mini-căști „hands-free”, așa cum mi se ceruse să cumpăr în dimineața aceea. Curat „convorbire telefonică”!

   Așteptând replica d-lui Ciutacu la ghicitoarea propusă de mine, vă pot rezuma informația oferită de el însuși cu privire la pigmentația cam ciudată a pielei mele. Patru vorbe: „Așa am auzit eu,” ca și cum tocmai descoperise un principiu sacrosant al ziaristicii. „Așa a auzit el” oare și despre bunicul meu? Să-i mai repet cuvintele? Cu atât mai penibil este că, în referință la propria persoană, Victor Ciutacu, repet, se consideră o minoritate, pozând în ziare cu steaua lui David la gât. Am observat că CV Tudor (care, e drept, contestă cam pe oricine) îi refuză lui V. Ciutacu această apartenență. Eu sunt creștin-ortodox de generații, pentru că eu îmi cunosc înaintașii, și toți am fost în pelerinaj la Ierusalim, toți suntem hagii. Cu toate acestea, pe 04 Aug 2009, la ora 01:22, CVT, în acordanță cu blogul său, http://page2rss.com/8f1183f22b3c84796d241859e9360850/4513987_4522902 îi refuză strămoșii lui Ciutacu și mă declară pe mine în schimb Evreu-American: „Si ca primar al Capitalei, Pazvante Chiorul facea numai jafuri. In anul 2003, Basescu retroceda, ilegal, un imobil, in folosul unui evreu din SUA.” Cum se vede din mulțimea de litere înșiruite, nu mi-a fost ușor să găsesc site-ul obscur de deasupra. A trebuit să plec întâi din http://romare.ro/revro/curent/tricolor.htm

   Antena 3, am verificat, a scos deja din pozele de arhivă de pe internet fotografia „Africanizată” din care s-a inspirat Victor Ciutacu (ați văzut-o deja, trei paragrafe mai sus). Bănuiesc că și această referință despre mine, „evreu din SUA”, va dispare în curând. Nici o grijă însă, le-am descărcat pe-amândouă de anul trecut pe un server securizat.

    Aștept la fel de senin și pe primii poștaci care vor semnala tuturor că tânărul cu barbă pe a cărui insignă scrie Minciulescu nu poate fi unul și același cu individul obez (e drept, tot cu barbă) de mai târziu, Nicholas Jordan. Nu va conta pentru ei că pe insigna lui se vede din nou numele aceleiași firme, Cosmos. Globus & Cosmos, incorporate acum în Group Voyagers, formează cea mai mare firmă de turism din lume. Există acolo ștate de plată pentru aceeași persoană pe ambele nume. Oficiul Cosmos de la Group Voyagers nu este așa greu de contactat, iar eu am lucrat pentru ei și în România. Am fost chiar reprezentantul lor șef aici. Cei interesați pot contacta autoritățile române, ar fi mai ușor. Chiar crede cineva că eu am ieșit vreodată din scriptele poliției române, mai ales când eu lucram în postură de rezident străin al unei firme care aducea mii de turiști în România? De ce nu verifică nimeni, de ce nu anunță nimeni rezultatele dacă verificarea a fost făcută deja, nu am cum să știu. Aștept deja de ani de zile să mi se răspundă.

    „Aștept” a devenit un cuvânt de mare folosință pentru mine. De exemplu, până una alta, eu chiar îi aștept pe poștaci. Măcar în acest aspect, știu că voi fi sprijinit de o majoritate: toți cei ce s-au îngrășat fără rușine după ce au trecut de vârsta de 40 de ani, și în România, și în America (ok, probabil că mai ales în America – dacă cineva vizitează Disneyland or Disneyworld, se va convinge în doar câteva minute de lipsa de jenă a celor ce-au depășit 160 de kg și încă-și etalează cărnurile în șorturi sau minijupe).

    Discuția nici nu se referă la greutatea cuiva (deși și cei grași ar trebui să aibă drepturile lor). Nu se referă nici măcar la apartenența rasială, deși nu e nimic mai josnic decât să ataci o persoană pe această bază, mai ales când ai tupeul să modifici niște poze în Photoshop și să le prezinți ca fiind realitatea, și nici de ce pe actele mele de naștere (cel original și cel de după schimbarea numelui) scrie Sectorul Patru și Sectorul Cinci, (de parcă mi-am scris singur actele de naștere și nu conțopiști diferiți la distanță de zeci de ani între ei).

    Discuția este în realitate foarte simplă: 1. sunt eu Nicolae Minciulescu, și nu prea cred că mai mișcă nimeni în front pe tema asta (în afara unui singur idiot, care… ce să mai vorbim!) și, 2. îmi pot moșteni sau nu părinții și bunicii ca singurul lor descendent direct. După atâția ani de întortochieri, acuzații peste acuzații (doar, doar se lipește ceva), vreau să se termine odată. Este inuman să târăști pe cineva în noroi pe motive politice, ignorând atâtea decizii finale în favoarea mea, atât ale Tribunalului, cât și ale Procuraturii. Pentru zecile de acuzații false și anii de anchete inutile, nu și-a cerut nimeni scuze, nici Statul Român, nici Parchetul, nici Secția 14 de Poliție, și, cu siguranță, nimeni din presă sau televiziune. Voi cere socoteală, rând pe rând, fiecăruia. D-le Ciutacu ești piua întâi!

Published inUncategorized

One Comment

  1. dan stanculescu dan stanculescu

    Eu te cunosc, te recunosc si nu uit anii la Cosmos. La Mamaia. Poate te recunosc si fetele alea care … in fine, nu cred. Nicky, te salut de departe. Sper sa-ti mearge bine, cu sanatatea si toate cele.
    Dan Stanculescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *