Skip to content

Retrocedate (și da și nu)

   Începând cu anul 2000, mi-au fost retrocedate următoarele imobile care fac parte din moștenirea familiei mele. Menționez că patru dintre aceste proprietăți (cele subliniate) mi s-au retrocedat parțial, lipsind numeroase apartamente vândute de către Statul Român prin legea 112/1995:
SV81-83
Șerban Vodă nr. 81-83
SV-124
 Șerban Vodă nr. 124
 SV-111
Șerban Vodă nr. 111
BA15
 Biserica Alexe nr. 15

  Neretrocedate (și da, și nu – de fapt, nu)

   Spre deosebire de cele șase proprietăți discutate mai sus, unde am mai putut recupera apartamentele nevândute, următoarele trei proprietăți, cele de mai jos, deși solicitate la aceeași dată cu celelalte șase, nu mi-au fost retrocedate, nici măcar parțial, pentru că ele au fost vândute în totalitate de către Statul Român, de asemenea prin legea 112/1995, dar în condiții mai mult decât suspecte și cu o viteză greu de înțeles. Citiți adresa SCAVL Berceni de mai jos, veți vedea că, până la 26.09. 2002, două apartamente fuseseră vândute, deși depusesm cereri de retrocedare de ani de zile. Al treilea apartament, al cărui locatar, o femeie vârstnică, a murit fără urmași, a ajuns în mod misterios pe mâna unui alt nelocatar, în ciuda protestelor mele.

  Tranzacțiile de vânzare la aceste două clădiri, repet foarte dubioase, nu au fost vreodată re-verificate de Primărie, deși ele sar la ochi imediat. La Șerban Vodă nr. 126, clădirea a ajuns în mâna familiei Vulturu, unul din membrii săi, inginer constructor, cu relații suspuse la primăria sectorului 4 (unde a și candidat de altfel pentru postul de primar al sectorului, pe listele PSDR în 1996). Cât despre Șerban Vodă nr. 76-78, aceasta a ajuns în mâna familiei Ene Nicolae, fost polițist, și un protejat al câtorva figuri importante din conducerea Poliției Capitalei, unele implicate în scandaluri de proporții și aflate încă în atenția DNA.

   Toate plângerile împotriva mea au originat pe axa dintre Olimpului și Mărășești a Căii Șerban Vodă, începând la nr. 76-78 și terminând cu Șerban Vodă nr. 124 și 126. Și mai specific, într-o primă fază, plângerile au fost scrise numai de Ene Nicolae și cei ce îl susțin din cadrul Poliției. Din momentul în care numele președintelui Băsescu a începul să fie vehiculat în această poveste și atenția presei a crescut înzecit, familiile Ene și Vulturu și-au scăzut brusc profilul public, devenind practic invizibile.

    Au fost împinși în față chiriașii de la Șerban Vodă 124, în principal, Marinela/Marilena Aksan. M/M Aksan a avut dificila sarcină de a memora o serie de amănunte greu de reținut și digerat, pe care apoi să le recite, ca și cum le-ar fi descoperit singură după nopți pierdute în biblioteci răsfoind dosare și cărți vechi. S-a ajuns ca, la audierea sa în fața Parchetului din ianuarie 2015, M/M Aksan, o persoană care continuă să scrie agramat și să pronunțe greșit numele meu ca fiind Nikolos Jordan, a devenit subit capabilă să recite cu exactitate data intrării mele în România în anul 1990 și data pașaportului.

   Cum eu, din propria ei afirmație, am apărut din neant de-abia în anul 2003 în fața ușii sale, pregătirea ei pentru înfățișări a devenit o sarcină de comitet. Un grup specializat, incluzând angajați ai Poliției, Primăriei (Ovidiu Zară), membrii ai familiei Vulturu și chiar ai postului de televiziune Antena 3 (Bianca Nae), au organizat o adevărată diversiune, menită să plaseze responsabilitatea principală a retrocedărilor asupra fostului președinte Traian Băsescu și m-au inclus în scandal doar ca victimă colaterală. Mulți cred că doar atunci au început necazurile mele legate de identitate, dar ei greșesc cu cel puțin doi ani.

     Reîntoarcerea mea neașteptată în țară în 2001, simplul fapt că eram încă în viață, și nu mort, a dejucat planurile în desfășurare al unui grup de apropiați ai primăriei sectorului 4, cei ce voiau să pună mâna și pe Șerban Vodă 124, clădirea adiacentă lui ȘV 126, și care, în special, doreau clădirea de vizavi, Șerban Vodă 111. Locatarii de la această ultimă adresă nu pot nici azi să înțeleagă de ce lor nu li s-a permis să cumpere apartamente, în timp ce vecinilor, literalmente lipți de ei, de la Biserica Alexe 15 și Valerian Prescurea 21-23 au fost aprobați să-și cumpăre apartamentele în care locuiau fără probleme.

   Așa a pornit războiul mediatic împotriva mea, purtat de un grup de oameni disperați să își păstreze bunurile acumulate prin jaf.